TZL dober biznis podzemlja

Ali je trgovina z ljudmi dobičkonosna kriminalna dejavnost? Kako se boriti proti TZL?

Trgovina z ljudmi je žal resnično dobičkonosen posel za kriminalne združbe, ki se ukvarjajo s tovrstnimi aktivnostmi. Težko pa je točno oceniti, koliko denarja prinaša letno, saj gre za skrit in ilegalen posel. Po podatkih Organizacije združenih narodov (OZN) se ocenjuje, da je vrednost trgovine z ljudmi približno 150 milijard dolarjev letno.

Sistem se na različne načine bori proti trgovini z ljudmi. V večini držav obstajajo zakoni, ki prepovedujejo trgovino z ljudmi in določajo kazni za storilce. Poleg tega se vlade in organizacije po vsem svetu trudijo ozaveščati javnost o problematiki trgovine z ljudmi in izvajati različne preventivne ukrepe, kot so izobraževanje, kampanje in programi pomoči žrtvam.

Boj proti trgovini z ljudmi je v pristojnosti različnih služb, odvisno od države. Na splošno pa lahko rečemo, da so odgovorne za to delo različne agencije za kazensko preganjanje, organi za izvajanje zakonov, službe za varovanje meja in delovne inšpekcije. Poleg tega sodelujejo tudi različne nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s pomočjo žrtvam trgovine z ljudmi in ozaveščanjem javnosti o problematiki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja